Főoldal
!!! AKTUÁLIS !!!
Kapcsolat
Bemutatkozó
Miért éppen Lélekmesék?
BabaBibe Játszócsoport kisgyermekeknek
Szülő-csecsemő és kisgyermek konzultáció
Kincskereső Meseterápiás Módszer
Bibe Intuitív Szülő Program
Kommunikációs tréning szülőknek
Szakmai partnerek...
Galéria

Hogy olyan szülővé válj, amilyen lenni szeretnél!

 A koragyeremekkorról

Ferenczi Szilvia fejlődéspszichológus, szülő-csecsemő konzulens kollégámmal szülőknek szóló tréningsorozatot dolgoztunk ki. Az egyes alkalmakkor olyan témákról beszélünk, melyek a legjellemzőbben foglalkoztatnak minket, anyákat és apákat.
Alapvető célkitűzésünk hiteles, szakmailag megalapozott ismeretek nyújtásával a szülői szerepek erősítése. Valódi párbeszéd kialakítása a szülővé válás folyamatáról, szépségeiről és nehézségeiről. http://intuitivszulo.hu

Szülő-gyermek kapcsolatok
Hogy mi mindenről esik szó? Egy kis ízelítő:

- vajon kell-e tökéletes anyának és tökéletes gyereknek lenni? Egyáltalán létezhet-e ilyen? Milyen elvárásaink vannak mind magunkkal, mind gyeremekeinkkel szemben? És vajon ehhez képest mi is valóság?

- vajon mi is az a temperamentum valóban? Hogyan alakul ki a baba személyisége? Mit befolyásol és hogyan hat az anya-gyerek, apa-gyerek kapcsolatokra? Létezik-e, hogy szülő és gyermeke nem "passzolnak"? Milyen tévhitek vannak e témával kapcsolatban a köztudatban?

- A kötődés mit jelent ténylegesen? Létezik-e már magzati kortól? És vajon ki is kötődik kihez?? Mit jelent a kötődési viselkedés, és mit a gondozói? Hányféle kötődési típus létezik? Egy gyermek kihez, kikhez kötődik és ez mitől függ?
Milyen hierarchia épül fel? Hogyan befolyásolja későbbi életét? Lehet-e változtatni az un. "elrontott, elhibázott" dolgokon? Egyáltalán milyen kontextusban beszélhetünk "hibákról", "elrontott" kapcsolatokról?
További témákról itt olvashattok:
http://intuitivszulo.hu/program

A Programban természetesen várunk minden olyan családot szülő-csecsemő konzultációra, MonoBibe keretében, akik kérdéseikre, problémáikra inkább ebben a formában szeretnének válaszokat kapni.  
Részletek itt: http://intuitivszulo.hu/monobibe-baba-mama-konzultacio

Információk itt:

http://intuitivszulo.hu/miertbibe

http://intuitivszulo.hu/minibibe